03-08-2017

Helaas zijn wij ook de dupe geworden van het fipronil drama.

Alle bedrijven die vanaf 1 januari zaken hebben gedaan met het bedrijf Chickfriend uit Barneveld zijn mometeel geblokkeerd. Ook wij hebben dit bedrijf dat bekend stond als een betrouwbaar ERKEND bedrijf ingeschakeld voor de bestrijding van bloedluis. Juist voor het welzijn van onze kippen vonden wij het belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen. Ze hebben een legaal middel DEGA-16 gebruikt en hier is buiten ons weten om een illegaal middel fipronil in gemengd. Ze hadden 1 stal van onze 5 stallen behandeld maar uit voorzorg zijn uit al onze stallen monsters genomen en onderzocht door het NVWA.

Uit 1 van de monsters is dus ook gebleken dat de stof fipronil aangetroffen is in de eieren. De waarde was iets hoger dan de toegestane waarde waardoor het geen gevaar opleverd voor de volksgezondheid.

Geluk bij een ongeluk staat deze stal los van de overige 4 stallen en ons eierpakstation. Deze eieren zijn vrijwel niet door ons gesorteerd en gaan rechtstreeks naar onze eierhandelaar.

Toch is momenteel ons hele bedrijf geblokkeerd en zijn wij in afwachting tot de overige 4 stallen worden vrijgegeven door het NVWA. De kippen in de besmette stal zullen geruimd worden of krijgen een soort detox, dit is nog afhankelijk van vele factoren. Deze eieren zullen allemaal vernietigd worden.

We betreuren de hele situatie en hopen op begrip. We proberen juist een transparant bedrijf te zijn en werken met heel veel liefde en passie voor onze dieren en een mooi en gezond eindproduct. De eieren die nu te verkrijgen zijn of het nu bij collega boeren, supermarkten of van ons zijn, zijn 100% veilig en je kunt gerust een eitje blijven eten!

 

Van de Vis Eierspecialist; uw ideale partner. Nog even alle voordelen op een rij:

 • Alles in eigen beheer, korte lijnen
 • We leveren onze producten met eigen vervoer af. Net zo persoonlijk!
 • Betrokken bij onze afnemers. We houden zelfs de eiervoorraad van onze klanten bij - voor wie dit wenst
 • Eigen scharrelhennen in vier leeftijdsgroepen
 • Enige aanbieder van ‘echte Barneveldse scharreleieren’
 • Eigen pakstation voor sorteren en verpakken
 • Duurzaam ondernemerschap
 • 100% antibioticavrij
 • Groot assortiment eieren en eierproducten
 • Hoge kwaliteit eieren van alleen eigen kippen
 • Lange geschiedenis & ervaring als familiebedrijf
 • Betrouwbaar en deskundig

Nieuwsberichten

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

08-01
2021

zonnepanelen

Begin dit jaar hebben we totaal 1112 zonnepanelen op het dak van een aantal stallen en het eierpakstation laten plaatsen.  Deze panelen leveren ongeveer 2 keer ons totale stroomverbruik op. Hiermee zijn we nu ook stroomproducent en zo kunnen wij ook andere van groene stroom voorzien.  

Lees meer...
06-03
2020

nieuwe sorteermachine

Van 5 op 6 maart 2020 is in 24 uur onze vorige sorteermachine de Moba 2500 vervangen door de Moba Forta GT100. De reden dat dit in een enorm kort tijdsbestek moest plaatsvinden is omdat de kippen natuurlijk blijven leggen, de productie en bestellingen lopen gewoon door! Geweldig hoe er met zoveel mensen aan dit project gewerkt is en hoe alles...

Lees meer...