Tips & Weetjes

  • Hoe kook je een ei: Laat de eieren voor het koken even op kamertemperatuur komen. Dan barsten ze ook minder snel tijdens het koken.
  • Laat de eieren, na het koken, schrikken met koud water het kookproces stopt en de eieren zijn makkelijker te pellen.
  • Eieren koken doe je volledig onder water.
  • Hoe makkelijker het ei te pellen is, hoe ouder het ei is. Verse eieren kunnen vaak moeilijk gepeld worden.
  • De versheid van het ei testen met een glas water. Vul het glas met water en leg het ei erin. Een vers ei zinkt. Een oud ei blijft drijven.
  • Bewaar een ei altijd met de puntige kant naar beneden. Zo staan ze ook in de doosjes. Dan blijft het langer vers. In de spitse kant van het ei zit een luchtbel met daar bovenop de eierdooier. Door de spitse kant naar beneden te zetten blijft de dooier mooi in het midden zitten. Omgedraaid zal de dooier tegen de schaal aan komen te zitten. Hierdoor is het minder lang houdbaar.
  • Gemiddeld eten Nederlanders  zo'n 195 eieren per persoon per jaar. Driekwart daarvan zijn hele eieren. De rest is verwerkt, onder meer in koekjes, mayonaise, eiersalade, pasta's en advocaat.
  • Eieren worden over het algemeen bewaard in de koelkast, maar dat hoeft niet. Zeker niet met een vers ei. Eierschalen zijn namelijk poreus en nemen gemakkelijk geurtjes op van andere sterk geurende producten in uw koelkast. U kunt daarom eieren het beste gewoon in de verpakking bewaren in een koele ruimte, zoals bijvoorbeeld een gang- of kelderkast. Een te warme plek en temperatuurschommelingen zijn niet bevorderlijk.
  • Het verschil tussen bruine en witte eieren heeft niets te maken met de kleur van de veren van de kip, wel met die van de oorlellen. Kippen met rode oorlellen leggen bruine eieren, kippen met witte oorlellen leggen witte eieren. Een verschil in smaak is er niet.
  • De betekenis van de code die gestempeld is op de eieren betekent, soort ei, land en bedrijfsnummer legpluimveebedrijf.
  • De eieren zijn er in verschillende maten en wordt aangeduid als kledingmaten, XL, L, M en S.
  • De grootte van de eieren wordt bepaald door de leeftijd van een kip. Hoe ouder de kip, hoe groter en zwaarder het ei.
  • Een eitje bevat slechts 75 calorieën, maar geeft je wel snel een verzadigd gevoel. En ze zitten bomvol vitaminen en goede voedingsstoffen.
  • An egg a day keeps the doctor away! 

Van de Vis Eierspecialist; uw ideale partner. Nog even alle voordelen op een rij:

  • Alles in eigen beheer, korte lijnen
  • We leveren onze producten met eigen vervoer af. Net zo persoonlijk!
  • Betrokken bij onze afnemers. We houden zelfs de eiervoorraad van onze klanten bij - voor wie dit wenst
  • Eigen scharrelhennen in vier leeftijdsgroepen
  • Enige aanbieder van ‘echte Barneveldse scharreleieren’
  • Eigen pakstation voor sorteren en verpakken
  • Duurzaam ondernemerschap
  • 100% antibioticavrij
  • Groot assortiment eieren en eierproducten
  • Hoge kwaliteit eieren van alleen eigen kippen
  • Lange geschiedenis & ervaring als familiebedrijf
  • Betrouwbaar en deskundig

Nieuwsberichten

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

19-07
2019

Van der Valk

Vanaf 9 april hebben we een unieke samenwerking met Van der Valk Exclusief. Trotst dat wij als familiebedrijf aan zo'n iconische familie horecabedrijf onze verse eieren mogen leveren.  Lees hier het artikel uit het Valk magazine; 9180-ValkMag38--spreads

Lees meer...
06-03
2019

Nieuwe eierautomaat

Sinds maandag 4 maart 2019 hebben wij een nieuwe eierautomaat geopent. Deze eierautomaat staat bij de inrit van ons bedrijf op nr. 28A aan de Lankerenseweg. Hier kan 24/7 verse eieren gehaald worden. Deze automaat is ter vervanging van onze oude eierautomaat die aan het begin van de Lankerenseweg stond. Naast een uitgebreidt eierassortiment verkopen we ook onze eigen Past(ei),...

Lees meer...