Pavlova met frambozen & munt

Ingrediënten

  • 300 ml vloeibaar eiwit (Van de Vis Eierspecialist) of 6 eiwitten
  • 300 gram suiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl azijn
  • 300 milliliter slagroom
  • 300 gram frambozen
  • 3 of 4 takjes munt

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 120 ºC. Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje (al mixend) driekwart van de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt. Meng de maïzena met de azijn en meng het door het eiwitschuim.  Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor. Schep het schuim op een met  bakpapier beklede bakplaat tot een soort hoopje. Druk met een spatel in het midden van het eiwitschuim, zodat je een soort nestje krijgt. Laat het eiwitschuim circa 1 uur en 30 minuten in de oven drogen. Snijd de frambozen in kwarten en versnipper de blaadjes munt. Wanneer de pavlova volledig is afgekoeld, kun je de slagroom over de pavlova verdelen. Verdeel hier de frambozen over en bestrooi met wat stukjes munt en eventueel wat poedersuiker.

Van de Vis Eierspecialist; uw ideale partner. Nog even alle voordelen op een rij:

  • Alles in eigen beheer, korte lijnen
  • We leveren onze producten met eigen vervoer af. Net zo persoonlijk!
  • Betrokken bij onze afnemers. We houden zelfs de eiervoorraad van onze klanten bij - voor wie dit wenst
  • Eigen scharrelhennen in vier leeftijdsgroepen
  • Enige aanbieder van ‘echte Barneveldse scharreleieren’
  • Eigen pakstation voor sorteren en verpakken
  • Duurzaam ondernemerschap
  • 100% antibioticavrij
  • Groot assortiment eieren en eierproducten
  • Hoge kwaliteit eieren van alleen eigen kippen
  • Lange geschiedenis & ervaring als familiebedrijf
  • Betrouwbaar en deskundig

Nieuwsberichten

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

20-12
2019

Vleit

Van de Vis Eierspecialist heeft een nieuw merk. Vleit - met aandacht gemaakte ei- en boerderijproducten gericht op de consument. Onze nieuwste eierautomaat aan de Lankerenseweg 28a te Voorthuizen draagt al de naam Vleit eierautomaat. Maar nu is er er ook een gloednieuwe website! www.vleit.nl   Vleit = vlijt en is afgeleid van het woord ijver. Neem gerust een kijkje op...

Lees meer...
19-07
2019

Van der Valk

Vanaf 9 april hebben we een unieke samenwerking met Van der Valk Exclusief. Trotst dat wij als familiebedrijf aan zo'n iconische familie horecabedrijf onze verse eieren mogen leveren.  Lees hier het artikel uit het Valk magazine; 9180-ValkMag38--spreads

Lees meer...