tokkelroom

ingredienten:

  • 14 eieren 
  • 2 kopjes kristalsuiker 
  • 2 kopjes (inmaak) vanille brandewijn
  • 2 zakjes vanillesuiker 

Bereiding:

Zet een pan water op het fornuis en breng dit aan de kook. Splits de eieren, zeef ze en doe dit in de advocaatstamper of een rvs kom. Voeg de kristalsuiker, vanillebrandewijn en vanillesuiker toe. Stamp het geheel totdat het een gladde massa is. Plaats de stamper in de pan en verwarm dit au-bain-marie. Zorg ervoor dat de tokkelroom niet boven de 85 C komt, dan kan het namelijk gaan schiften. Als de tokkelroom begint te binden en de dikte krijgt van vla, laten afkoelen in koud water. Doe dit bijvoorveeld door koud water in de gootsteen te laten lopen en de stamper of kom hierin te zetten. ook heerlijk met roomijs en slagroom! 

 

 

Van de Vis Eierspecialist; uw ideale partner. Nog even alle voordelen op een rij:

  • Alles in eigen beheer, korte lijnen
  • We leveren onze producten met eigen vervoer af. Net zo persoonlijk!
  • Betrokken bij onze afnemers. We houden zelfs de eiervoorraad van onze klanten bij - voor wie dit wenst
  • Eigen scharrelhennen in vier leeftijdsgroepen
  • Enige aanbieder van ‘echte Barneveldse scharreleieren’
  • Eigen pakstation voor sorteren en verpakken
  • Duurzaam ondernemerschap
  • 100% antibioticavrij
  • Groot assortiment eieren en eierproducten
  • Hoge kwaliteit eieren van alleen eigen kippen
  • Lange geschiedenis & ervaring als familiebedrijf
  • Betrouwbaar en deskundig

Nieuwsberichten

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

11-01
2024

Meggbot

We hebben er hulp bij! In een van onze stallen waar we de stapels eieren nog met de hand op pallets tilden hebben we nu een robot die dit zware werk overneemt. Automatisch pakt de Meggbot vier stpels eieren van de band, deze worden netjes op de pallet gestapeld. Is de laag vol dan pakt deze automatisch een tussenblad en...

Lees meer...
23-12
2023

uitbreiding met bus

Weer een uitbreiding van ons wagenpark met deze pachtige zwarte bus. Zo kunnen we nog meer bezorg routes rijden.

Lees meer...