ingredienten:
Bereiding:
Zet een pan water op het fornuis en breng dit aan de kook. Splits de eieren, zeef ze en doe dit in de advocaatstamper of een rvs kom. Voeg de kristalsuiker, vanillebrandewijn en vanillesuiker toe. Stamp het geheel totdat het een gladde massa is. Plaats de stamper in de pan en verwarm dit au-bain-marie. Zorg ervoor dat de tokkelroom niet boven de 85 C komt, dan kan het namelijk gaan schiften. Als de tokkelroom begint te binden en de dikte krijgt van vla, laten afkoelen in koud water. Doe dit bijvoorveeld door koud water in de gootsteen te laten lopen en de stamper of kom hierin te zetten. ook heerlijk met roomijs en slagroom!
Nieuwe hulp! Met deze meggbot machine worden pallets eieren ontstapeld. Dit gaat allemaal automatisch, je rijdt de pallet eieren erin. Vervolgend wordt met een vork 4 stapeks eieren tegelijk van de pallet getild en op de eiersorteer machine gedropt. Dit scheelt erg veel tillen en tijd.
Lees meer...De eierautomaat in Barneveld, op de parkeerplaats op de Kapteijnstraat is vervangen! Na ruim 10 jaar trouwe dienst was de oude automaat helaas op. Het ei dat op het dakje stond hebben we wel weer terug geplaats op de nieuwe automaat en er kan meer in! :)
Lees meer...