ingredienten:
Bereiding:
Zet een pan water op het fornuis en breng dit aan de kook. Splits de eieren, zeef ze en doe dit in de advocaatstamper of een rvs kom. Voeg de kristalsuiker, vanillebrandewijn en vanillesuiker toe. Stamp het geheel totdat het een gladde massa is. Plaats de stamper in de pan en verwarm dit au-bain-marie. Zorg ervoor dat de tokkelroom niet boven de 85 C komt, dan kan het namelijk gaan schiften. Als de tokkelroom begint te binden en de dikte krijgt van vla, laten afkoelen in koud water. Doe dit bijvoorveeld door koud water in de gootsteen te laten lopen en de stamper of kom hierin te zetten. ook heerlijk met roomijs en slagroom!
Vorige week zijn onze zonnepanelen gewassen. Dit was hard nodig omdat ze door het vuil minder energie opwekken. Op onze stal daken hebben we 1.113 zonnenpanelen liggen. Deze panelen leveren voldoende stroom vor het hele bedrijf! de stroom die over is leveren we terug aan het net zodat we nog meer huishoudens kunnen voorzien in groene stroom.
Lees meer...We hebben er hulp bij! In een van onze stallen waar we de stapels eieren nog met de hand op pallets tilden hebben we nu een robot die dit zware werk overneemt. Automatisch pakt de Meggbot vier stpels eieren van de band, deze worden netjes op de pallet gestapeld. Is de laag vol dan pakt deze automatisch een tussenblad en...
Lees meer...