ingredienten:
Bereiding:
Zet een pan water op het fornuis en breng dit aan de kook. Splits de eieren, zeef ze en doe dit in de advocaatstamper of een rvs kom. Voeg de kristalsuiker, vanillebrandewijn en vanillesuiker toe. Stamp het geheel totdat het een gladde massa is. Plaats de stamper in de pan en verwarm dit au-bain-marie. Zorg ervoor dat de tokkelroom niet boven de 85 C komt, dan kan het namelijk gaan schiften. Als de tokkelroom begint te binden en de dikte krijgt van vla, laten afkoelen in koud water. Doe dit bijvoorveeld door koud water in de gootsteen te laten lopen en de stamper of kom hierin te zetten. ook heerlijk met roomijs en slagroom!
We hebben er even op moeten wachten (anderhalf jaar) maar dan heb je ook wat! ;) Onze nieuwe eierbus is geleverd en we zijn er enorm blij mee. Nu kunnen we nog meer eieren vervoeren!
Lees meer...Er staat een nieuwe eierautomaat bij tankstation Shell aan de Apeldoornsestraat te Voorthuizen!
Onze oude eierautomaat is vervangen door deze moderne machine. Vanaf nu kun je pinnen en contactloos betalen. Naast verse eieren verkopen we ook kaas, onze ambachtelijke tokkelroom en pasta.
Deze automaat is net als de andere automaten 24/7 geopend.